چاپ        ارسال به دوست

دکتر دلیری عنوان کرد:

بخش تحقیق و توسعه را تقویت نکنیم، از صحنه رقابت فناوری در منطقه و جهان حذف خواهیم شد

 

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری استان کرمان،دکتر علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور  در بازدید چهارشنبه 8/12/97 از صندوق پژوهش و فناوری استان کرمان که به همراه دکتر آروین  رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی کرمان، دکتر مسعود ترکزاده رئیس پارک علم و فناوری استان و جمعی از اعضاء هیئت مدیره و سهامداران صندوق انجام شد اظهار داشت: نظام جمهوری اسلامی در زمینه تولید علم جایگاه بسیار خوبی در دنیا و منطقه دارد به طوری که در منطقه سرآمد و در دنیا در بخشهایی زیادی رتبه های برتر را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه در نظام نو آوری جهانی  رتبه بسیار پایینی قرار داریم تشریح کرد: این  به دلیل نگاه ضعیف دولت و بخش خصوصی  در بخش  R&D  بوده است. ما در دانشگاهها به اندازه کافی مقاله تولید کردیم اما  امروز آنچه را که در دنیا اهمیت پیدا کرده نوآوری و تنوع در محصولات است به طوری که بخش خصوصی در صد بسیار بالایی را در جهت R&D هزینه کرده و جواب هم گرفتند.

معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور  تاکید کرد: اگر بخش تحقیق و توسعه را تقویت نکنیم حذف خواهیم شد  در این راستا معاونت علمی و فناوری تلاش کرده کاستیها را جبران نماید و  موفق  هم بوده ایم به طوری که جهش رتبه فناوری  به دلیل همین تغییر رویکرد و توسعه زیر ساختها بوده است.

 دکتر دلیری با بیان اینکه هر میزان تحقیق و توسعه را به بخش خصوصی واگذار کنیم اثر گذاری بهتری خواهیم داشت، گفت: استقبال مردم و انگیزه دانشجویان روز به روز در حال افزایش است و باید جهت دهی کنیم تا نیازهای جامعه و صنعت ما را برآورده نمایند.

معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور  تصریح کرد: نوآوری در دنیا از حالت ماهانه به هفتگی ، روزانه و حتی ساعتی رسیده است و  بخشی از شرکتهای بزرگ بنحوی برنامه ریزی نموده که محصولات 20 سال آینده را پیش بینی و طراحی نموده اند و ما باید تلاش کنیم تا به این سطح استانداردهای نوآوری در دنیا برسیم.

وی رسیدن به این سطح  نوآوری را تقویت زیر ساختهای بخش خصوصی ، دانشگاهها و پژوهشگاهها دانست و ادامه داد: هیئت علمی باید ریل گذاری کند و دانشجویان را به صورت عملیاتی وارد  پروژه ها نمایند و آنها را درگیر نیازهای فناوری رشته های تخصصی خودشان نمایند.

دکتر دلیری با اشاره به ظرفیتهای استان کرمان در بخش معدن اظهار داشت: کرمان  قطب صنعتی و معدنی کشور است اما متاسفانه قطب خام فروشی هم می باشد باید پژوهشگاهها، دانشگاهها و بخش خصوصی به مدد این مجوعه  حرکت کنند تا از حذف آنها در سالهای آتی جلوگیری شود.

 معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور  صندوق پژوهش فناوری استان کرمان را  از مدلهای چند منظرره کشور دانست  و ابراز امید واری کرد این صندوق  بتواند به خوبی توسعه و اثر گذار باشد چراکه هم بخش خصوصی و هم بخش دولتی سهام دار می باشد  و از طرفی توانایی سرمایه گذاری و  صدور ضمانت نامه بانکی را  هم دارد.

دکتر دلیری در پایان اظهار کرد: امروز نیازهای اساسی شرکتها، مالی نیست بلکه  تسهیل فضای مکاتبات اداری، مجوزها  و آیین نامه های دست و پاگیر است و صندوقهای پژوهش و فناوری در کنار پارکها باید تلاش کنند این فضا را تسهیل نمایند تا اکوسیستم ها ، زیست بوم فناوری  و کسب و کار با شتاب بیشتری رشد نماید.

 

 


١٤:٥٤ - چهارشنبه ٨ اسفند ١٣٩٧    /    عدد : ١٣١٤    /    تعداد نمایش : ١١٧٢